Brussel bezienswaardigheden Alles weergeven 

Hortamuseum

1 beoordeling

Het Hortamuseum in Brussel was ooit het woonhuis van de architect Victor Horta. Hij wordt gezien als de vader van de bouwstijl art nouveau en zijn woonhuis is een fantastisch voorbeeld van die stijl. Hij bouwde het huis voor eigen gebruik en woonde er zelf van 1901 tot 1919. De inrichting is onveranderd, met mozaïeken, glas-in-lood, meubels en muurschilderingen. Het museum heeft ook een collectie van meubelstukken, die door Viktor Horta ontworpen zijn. Daarnaast zijn er oude foto’s, schaalmodellen van enkele andere gebouwen van hem en prototypen en ontwerpen, waarmee zijn werk wordt belicht.

Het museum bestaat uit twee gebouwen, het woonhuis en een werkatelier. Hij hield van warm hout en fijn ijzerwerk. Tijdens een rondtocht door het huis zult u veel interessante details ontdekken. Zoek naar de vormen die op de natuur gebaseerd zijn en naar kunst uit Keltische en Aziatische culturen. Let vooral op de stoelen, tafels, lampen, deurkrukken, hekwerken en kandelaars.

Tours en tickets

Alles weergeven

Brussel hop-on hop-off tour

356 beoordelingen

Zie het beste van Brussel op een gemakkelijke en handige hop-on hop-off sightseeing tour! De perfecte doe-het-zelf sightseeingtour in Brussel! Met de hop-on ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 29,73