Brussel bezienswaardigheden Alles weergeven 

Museum Fin-de-Siècle

Een van de nieuwste musea in Brussel is het Fin-de-Siècle. Hier wordt de periode van Brussel als artistieke hoofdstad aan het einde van de 19de eeuw geëerd. Ondanks de toen stormachtige politieke omstandigheden, kwamen kunstenaars juist dichter bij elkaar en zorgden ze samen voor een overgang van traditionele naar moderne kunst. Uit de periode 1868-1914 zijn werken te zien uit het realisme, impressionisme en art nouveau. De leidende rol van België was abrupt voorbij met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

De historische collecties uit de 19de en 20ste eeuw zijn met de modernste technieken tentoongesteld. Zo zijn er touchscreens en interactieve multimedia. Naast de vele kunst is er ook in mindere mate aandacht voor muziek, fotografie en literatuur. Vooral de objecten die de veelzijdige art nouveau belichten, zoals meubels en decoratie, zijn voor veel bezoekers een hoogtepunt. Er zijn maar liefst vier verdiepingen en uitgebreide beschrijvingen bij de kunstwerken.

Tours en tickets

Alles weergeven

De Brussels Card met optioneel openbaar vervoer van STIB

62 beoordelingen

De Brussels Card is uw toegangsbewijs tot meer dan 30 musea in Brussel. Van chocolade tot stripboeken en van Magritte tot muziek, er is altijd wel een museum ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 30,94