Brooklyn bezienswaardigheden Alles weergeven 

Sunset Park Brooklyn

Deze historische buurt, waar nu Brooklyn’s Chinatown gevestigd is, ligt tussen de wijken Greenwood Heights (noord), Borough Park (oost), Bay Ridge (zuid), en Upper New York Bay (west).

Hier leefden in eerste instantie veel Europese immigranten, met name rond Bush Terminal. Dit was het grootste haven-, pakhuis- en fabrieksgebied van Amerika, dat later de naam Brooklyn Army Terminal kreeg. Sunset Park groeide het meest in de periode van 1895 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. De bouw van haven- en transportfaciliteiten in het nabijgelegen New Jersey zorgde ervoor dat de bevolking zich meer verspreidde. Veel immigranten gingen in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw elders op zoek naar werkgelegenheid.

De leegstaande huizen werden minder waard en dit gaf kansen aan nieuwe immigranten uit Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en Mexico. Hierdoor kwamen er ook meer Latijnse invloeden en winkels, waarvan vele vandaag de dag nog bestaan.

Tours en tickets

Alles weergeven

Halfdaagse tour het beste van Brooklyn – eten en cultuur

343 beoordelingen

Het culinaire hart van de Big Apple, waar alle voedings- en dineertrends ontstaan en zich over de rest van het land verspreiden, is Brooklyn. En met deze ...  Meer info

  • Locatie: New York City, New York
  • Duur: 5 uur
  • Taal: Engels
Van USD 125,00