Barcelona bezienswaardigheden Alles weergeven 

Museu Blau

154 beoordelingen

De meest recente toevoeging aan het wetenschappelijk museum van Barcelona is Museu Blau, dat in 2011 werd geopend. Het is gevestigd in het unieke Forum, een futuristisch blauw gebouw ontworpen door de architecten Herzog en de Meuron.

Het hoogtepunt van Museu Blau, dat zich voornamelijk richt op natuurhistorie, is een enorme permanente tentoonstelling met de naam Planet Life. Deze verbeeldt de geschiedenis van leven op aarde met fascinerende interactieve schermen en multimediatentoonstellingen. De collectie bestaat uit meer dan 4.500 objecten, waaronder dierenfossielen, dinoskeletten, stenen en mineralen. Er is ook een skelet van een walvis die in 1862 aanspoelde op de kust van Catalonië.

Het museum met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter heeft ook een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen, een ontdekkingszone voor kids en een kleine mediterrane tuin met café en cadeauwinkel.

Tours en tickets

Alles weergeven

Barcelona Card met reisgids

871 beoordelingen

Zie en doe alles wat Barcelona te bieden heeft met deze voordelige sightseeing- en kortingskaart voor de stad. Kies een kaart voor 72, 96 of 120 uur en krijg ...  Meer info

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 53,68