Barcelona bezienswaardigheden Alles weergeven 

Montjuïc

49 beoordelingen

Montjuïc is de heuvel aan de zuidwestkant van Barcelona. De naam betekent “Berg der Joden”, verwijzend naar de Joodse Begraafplaats en het feit dat hier waarschijnlijk ooit Joden gewoond hebben. De berg was gastheer van zowel de Wereldtentoonstelling in 1929 als de Olympische Spelen in 1992 en sindsdien zijn er een aantal attracties ontwikkeld, waaronder musea, theaters en uitgaansgelegenheden. Op de heuvel staat nog steeds een oud kasteel, uit de tijd dat politieke gevangenen nog massaal door de Spaanse regering werden geëxecuteerd.

Populaire bestemmingen zijn het Museu Nacional d’Art de Catalunya en het CaixaForum, waar bij beide interessante kunstcollecties te vinden zijn van de middeleeuwen tot de moderne tijd. Andere bekende plekken zijn Poble Espanyol, oftewel het Spaanse Dorp en het museum Fundació Joan Miró. Tegen de schemering verzamelen zich mensen vanuit de hele stad om te kijken naar de show Font Màgica, een kleurrijke watershow met fonteinen op muziek.

Tours en tickets

Alles weergeven

Barcelona Super Saver: Sightseeingtour inclusief kabelbaan naar Montjuïc and Montserrattour

133 beoordelingen

Ideaal voor mensen die de stad voor de eerste keer bezoeken. Deze Barcelona Super Saver combineert twee populaire tochten en vormt een optimale introductie tot ...  Meer info

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Duur: 10 uur 27 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 119,63
USD 125,55 Bespaar:USD 5,92