Barcelona bezienswaardigheden Alles weergeven 

Monestir de Pedralbes

Het oudste gebouw in de grote wijk Pedralbes stamt uit 1326. De kerk en het klooster van Monestir de Pedralbes vormen nu een museum en zijn een van de mooiste voorbeelden van religieuze architectuur in de stad. De naam komt van “pedres albes”, wat Spaans is voor witte stenen. Het gebouw heeft een Catalaans-gotische stijl met een centraal binnenplein, een kruidentuin en een fontein. Het klooster, waar ooit de nonnen van de Franciscaner Orde van St Clare woonden, werd gebouwd in opdracht van de vrouw van Jacobus II van Aragon, koningin Elisenda, die er ook ging wonen na de dood van haar man.

Als u geïnteresseerd bent in de rijke religieuze geschiedenis van Barcelona is een wandeling door het museum van Monestir de Pedralbes een hele ervaring. Hier wordt het leven van de nonnen getoond die tijdens de 14de eeuw in het gebouw woonden.

Tours en tickets

Alles weergeven

Barcelona Card met reisgids

871 beoordelingen

Zie en doe alles wat Barcelona te bieden heeft met deze voordelige sightseeing- en kortingskaart voor de stad. Kies een kaart voor 72, 96 of 120 uur en krijg ...  Meer info

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 53,25