Barcelona bezienswaardigheden Alles weergeven 

Museu d'Historia de Catalunya

34 beoordelingen

Als hoofdstad van Catalonië is Barcelona het centrum van de geschiedenis van de regio. Dat kunt u het best ervaren in het Museu d'Historia de Catalunya. Catalonië heeft lang geworsteld met het behoud van de eigen cultuur en onafhankelijkheid. Dit museum wil bewustzijn kweken omtrent het erfgoed en de identiteit van de Catalanen.

Gedetailleerde interactieve tentoonstellingen richten zich op de ontwikkeling van Catalonië van de prehistorie via de industriële ontwikkeling tot het heden. De tentoonstellingen gericht op de Spaanse Burgeroorlog en het bewind van Franco zijn mooi uitgevoerd. Het museum toont de bezetting van de regio door de Romeinen, Moren en anderen, waarvan sporen in de huidige cultuur nog te zien zijn. In aanvulling op de permanente collectie zijn er ook hoogwaardige tijdelijke exposities en een bibliotheek, restaurant en dakterras. Het museum is gehuisvest in Palau de Mar, dat ook een eigen geschiedenis en belang heeft.

Tours en tickets

Alles weergeven

Viator Exclusive: wandeling met kleine groep langs architectuur van Barcelona

4 beoordelingen

Ontdek de eclectische architectuur van Barcelona op deze fascinerende ochtend-, middag- of dagtour. Dit is een Viator Exclusive die nergens anders beschikbaar ...  Meer info

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels
Van USD 67,40