Barcelona bezienswaardigheden Alles weergeven 

Chocolademuseum (Museu de la Xocolata)

139 beoordelingen

Dit overheerlijke museum vertelt het verhaal van chocolade in Europa, waaronder de geschiedenis, handel, bereiding en verschillende gebruiken. Het gaat terug tot de oorsprong in Zuid Amerika, van waar Spaanse ontdekkingsreizigers de cacaobonen meenamen naar Europa. Sinds de 15de eeuw speelde chocolade een belangrijke rol in de economie van Barcelona, door de import en export die via de haven plaatsvond. Ooit kregen de stadsoldaten zelfs stukken chocola met brood als ontbijt.

Het is een van de kleinere musea van de stad, maar het staat in de top tien als het gaat om bezoekers. Je beleeft er chocola met belevenissen van beeldhouwen tot schilderen met chocola. Veel van de chocoladekunst geeft bekende bezienswaardigheden van Barcelona weer. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een stukje chocola, maar daarvoor ruik je de zoete geur van deze lekkernij al. Natuurlijk valt er van alles te proeven, dus zorg dat je trek hebt als je dit museum bezoekt!

Tours en tickets

Alles weergeven

Barcelona Card met reisgids

871 beoordelingen

Zie en doe alles wat Barcelona te bieden heeft met deze voordelige sightseeing- en kortingskaart voor de stad. Kies een kaart voor 72, 96 of 120 uur en krijg ...  Meer info

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 53,55