Barcelona bezienswaardigheden Alles weergeven 

Barcelona-paviljoen (El Pabellón Alemán de Barcelona)

Het Barcelona-paviljoen werd in 1929 door architect Ludwig Mies van der Rohe gebouwd in het kader van de Wereldtentoonstelling. Het is nu nog een belangrijk symbool voor de stad en modernistische architectuur. Het was ooit het startpunt van het Duitse deel van de tentoonstelling. Het wordt nog steeds geroemd vanwege het eenvoudige ontwerp en het slimme gebruik van bijzondere materialen. Het werd na de Eerste Wereldoorlog, in minder dan een jaar, gebouwd. Er zijn materialen als travertin, Grieks marmer, staal, glas en goudkleurige onyx verwerkt. Door de eenvoudige bouw is het een rustgevende plek en ook nu nog een voorbeeld voor slim bouwen.

Het absolute hoogtepunt van het Barcelona-paviljoen is misschien wel de Barcelona-stoel, die ook door Mies van der Rohe is ontworpen. Deze stoel is doelbewust ontworpen en past zo goed bij het ontwerp van het gebouw. Het Barcelona-paviljoen is ook nu nog een inspiratiebron voor modernistische kunstenaars overal ter wereld.

Tours en tickets

Alles weergeven

Barcelona scooterverhuur

2 beoordelingen

Stap op de scooter en ontdek Barcelona en de bezienswaardigheden in de omgeving op een leuke en spannende manier! Door een scooter te huren kunt u uw eigen ...  Meer info

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Duur: Varieert
Van USD 84,44