Barcelona bezienswaardigheden Alles weergeven 

Museu d'Historia de Barcelona (MUHBA)

911 beoordelingen

Barcelona,de hoofdstad van Catalonië, heeft al een rijke geschiedenis die teruggaat naar de Romeinse tijd. In Museu d'Historia de Barcelona is deze historische erfenis samengebracht voor zowel bezoekers als inwoners van de stad. Er zijn meerdere plekken in de stad waar vondsten worden getoond en faciliteiten voor verder onderzoek beschikbaar zijn.

Het museum beheert veel van de Romeinse archeologische plekken in Barcelona, daarnaast zijn er ook belangrijke plekken uit de middeleeuwen, zoals de Palau Reial Major en de Joodse Wijk. Ook meer modernere plekken en gebeurtenissen krijgen aandacht in dit museum, zoals Franco en de Spaanse burgeroorlog of de bekende architect Antoni Gaudí. Het museum zelf werd vlak na de Spaanse burgeroorlog in 1943 geopend. De hoofdvestiging aan Casa Padellas is een mooi voorbeeld van een Catalaanse gotische binnenplaats. Het herbergt een geheel bewaard gebleven wijk van de oude Romeinse stad Barcino.

Tours en tickets

Alles weergeven

Barcelona Card met reisgids

871 beoordelingen

Zie en doe alles wat Barcelona te bieden heeft met deze voordelige sightseeing- en kortingskaart voor de stad. Kies een kaart voor 72, 96 of 120 uur en krijg ...  Meer info

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 53,55