Viator

Athene bezienswaardigheden Alles weergeven 

Delphi

260 beoordelingen

Delphi is de op een na belangrijkste archeologische plek in Griekenland (na het Acropolis in Athene). In de oudheid werd Delphi beschouwd als de plek waar hemel en aarde samenkwamen. De goden waren altijd dichtbij. Delphi is gesticht in de 7de eeuw voor Christus en was een heiligdom voor de god Apollo. Hier was het Orakel van Delphi te vinden, dat gezien wordt als het meest betrouwbare orakel in de oudheid, waar de geest van Apollo advies gaf over allerhande zaken, van familiezaken tot oorlogen.

Delphi had daarnaast ook theaters en tempels. En er is een goed bewaard gebleven stadion, waar ooit wedstrijden met paard en wagen werden gehouden. Dit werd halverwege de 18de eeuw opgegraven en de ruïnes steken nu indrukwekkend af tegen het berglandschap. Velen geloven dat deze plek speciale magie heeft en dat ze spiritualiteit voelen in Delphi. Oude inscripties in stenen zoals “Know Thyself” en “Nothing in Excess” zijn waarschijnlijk van huidige persoonlijke “therapieën”.

Tours en tickets

Alles weergeven

Dagtrip naar Delphi vanuit Athene

626 beoordelingen

Bezoek Delphi op deze dagtrip vanuit Athene en ontdek een van de meest belangrijke archeologische vindplaatsen uit de Griekse geschiedenis! Ontdek met een ...  Meer info

  • Locatie: Athene, Griekenland
  • Duur: 10 uur
  • Taal: Engels
Van USD 108,90