Athene bezienswaardigheden Alles weergeven 

Korinthe

104 beoordelingen

De stad Korinthe, aan de noordzijde van het schiereiland Peloponnesos, ligt op de grens tussen het schiereiland en het Griekse vasteland. Het was ooit een pareltje uit de oudheid en vandaag de dag nog steeds een van de belangrijkste historische locaties van Griekenland met meer dan 6.000 jaar aan geschiedenis.

Hoewel de stad vandaag de dag grotendeels bekend is als industrieel en administratief centrum uit de vroege 20ste eeuw, is Korinthe ook de geboorteplaats van veel Griekse mythen en folklore. Met de vele archeologische plekken en ruïnes bent u direct een stap dichter bij de oudheid.

Op slechts 4,3 km van de moderne stad liggen de ruïnes van het oude Korinthe en Akrokorinthos, waar elementen uit verschillende periodes te zien zijn, waaronder de indrukwekkende middeleeuwse acropolis met uitzicht over de oude stad.

Modern Korinthe spreekt ook tot de verbeelding met het ruim 6 km lange Kanaal van Korinthe, dat gezien wordt als een van de belangrijkste bouwkundige projecten van Griekenland ooit.

Tours en tickets

Alles weergeven

Trip van een halve dag naar Korinthe vanuit Athene

101 beoordelingen

Hebt u een ochtend vrij in Athene? Waarom zou u dan niet een ontspannen tocht maken naar het oude Korinthe? U bezoekt de fascinerende archeologische site van ...  Meer info

  • Locatie: Athene, Griekenland
  • Duur: 5 uur 30 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 73,04